Vira: Doğu Karadeniz Kültür Ekosistemi

Doğu Karadeniz kültür sanat ekosisteminin gelişimine yönelik çalıştaylar düzenlenerek; Artvin, Rize, Trabzon’daki yerel yönetimlerle kültür-sanat aktörlerinin işbirliğinin artırılması hedefleniyor.

Vira: Doğu Karadeniz Kültür Ekosistemi

Gola Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, Ortahisar ve Hopa Belediyeleri'nin “VİRA: Doğu Karadeniz Kültür Ekosistemini Güçlendirmek” projesiyle; Doğu Karadeniz kültür sanat ekosisteminin gelişimine yönelik çalıştaylar düzenleyecek. Bu çalıştaylarla Artvin, Rize, Trabzon’daki yerel yönetimlerle kültür-sanat aktörlerinin işbirliğinin artırılması hedefleniyor.

GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği, Borçka Belediyesi ile yürüttüğü Demir Elma Festivali projesi sonrası Doğu Karadeniz bölgesinde kültür-sanat eko sistemini güçlendirerek iller arasında etkileşimli iş birliklerinin gelişmesi için; Trabzon’da Ortahisar Belediyesi, Artvin’de Hopa Belediyesi ile bir araya geliyor. Bu süreçte yerel yönetimlerin ve sivil toplumdaki kültür sanat aktörlerinin ilişkilenmesiyle kapsayıcı işbirlikleri için güçlendirici bağlar kurulması hedefleniyor. Projeyle merkezdeki bilgi birikiminin kırsalın kılcal damarlarına aktarılması, birden fazla ilçede yerel yönetimlerin sivil toplumla ortaklaşarak özgün politikalar üretmesi amaçlanıyor.

Tüm bu süreçte Hopa Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nin yerelin dinamiklerine uygun, kapsayıcı, sivil toplumu dahil eden ve özgün kültür politikalarına ulaşmalarını sağlamak, örgütsüz kültür sanat aktörlerinin yerel yönetimle işbirliği yapabilecekleri, erişilebilir, kapsayıcı birer  günlük kültür sanat festivalinin düzenlenmesi, Doğu Karadeniz sivil toplumu ve yerel yönetimler arasında kültür-sanat temelli ilişki kurulması ve Doğu Karadeniz kültür sanat eko sistemini güçlendirilmesi, Doğu Karadeniz kültür sanat ekosistemine bütüncül bir biçimde yaklaşan, kapsayıcı, eşitlikçi ve barışçıl güçlendirme mekanizmalarının doğmasına aracılık edilmesi, Gola’nın kültür sanat politikası üretimine aracılık etme deneyimini yaygınlaştırılması ve proje yürütme deneyimi olmayan sivil toplum örgütlerinin güçlenmesi için yerel örgütlerle iştirakçilik ilişkilerinin kurulması, deneyim aktarımının sağlanması hedefleniyor.

Proje Kapsamında Yürütülecek Faaliyetler

Hopa Belediyesi Kültür Politikası Çalışmaları Deneyim Paylaşımı Atölyesi

Hopa Belediyesinin kendi özgün kültür politikası hazırlama sürecinde Borçka Belediyesi ile Demir Elma Festivali sırasında edinilen deneyimin paylaşılması, sivil toplum ve kültür politikaları alanında uzmanlık aktarımının gerçekleşeceği bir atölye organize edilecektir.

Ortahisar Belediyesi Kültür Politikası Hazırlık Çalıştayı

Ortahisar Belediyesi sınırları içinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının, sivil sanatçı, zanaatkar ve aktörlerin listelenmesi ve temsili bir çoğunluğun belirlenmesi sürecinden sonra kültür politikası uzmanlarının katılımıyla bir çalıştay düzenlenecektir. Çalıştay çıktıları raporlanarak kültür politikası yazımında kullanılacak çerçevenin oluşması sağlanacaktır.

Ortahisar Belediyesi Kültür Sanat Danışma Kurulu Toplantısı

Ortahisar Belediyesi kültür profesyonellerinin birlikte çalıştığı danışma kurulu ile yürütülecek danışma kurulu toplantısı belediyenin var olan yapısının belirlenmesi için kullanılacaktır. Toplantı sonunda çıkacak rapor da kültür politikası yazımında kullanılacak çerçevenin oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Ortahisar Belediyesi Kültür Sanat Politikası Raporlaması ve Politika Yazımı

Proje ekibi ve çalıştayda hizmet alımı yapılan uzman desteğiyle çalıştay ve danışma kurulu toplantısı raporlanacak, yönetici notu hazırlanacaktır.

Doğu Karadeniz Kültür Sanat Ekosistem Buluşması

Hopa Belediyesi aracılığıyla Artvin’deki; Gola Derneği aracılığıyla Rize’deki, Ortahisar Belediyesi aracılığıyla Trabzon’daki kültür sanat aktörlerine ve profesyonellerine yönelik bir ağ kurma, ilişkilenme çağrısı yapılacaktır. Doğu Karadeniz’in kendine özgü sorun ve fırsatları kadar ulusal ve hatta uluslararası düzlemde kültür sanatın güncel durumunun da tartışılacağı, birbirinden öğrenme ve network kurma fırsatlarını barındıracak bir buluşma gerçekleştirilecektir. Buluşmanın 75 katılımcılı olması tahayyül edilmektedir.

Doğu Karadeniz Kültür Sanat Ekosistemi Raporlaması

Doğu Karadeniz Kültür Sanat Ekosistem Buluşması çıktıları proje ekibi tarafından raporlanacaktır. Böylece Doğu Karadeniz yerelinde üretilen bilgi ve deneyimin yerelin dinamiklerince değerlenlendirilmesi, çıktıların daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacaktır.

Projenin başlangıcından itibaren etki ve değerlendirme için ön test- son test yöntemleriyle veri toplanacak, proje başarı göstergeleri oluşturulacak ve iç değerlendirme yapılacaktır. Değerlendirme sonuçları program yürütücüleri ve paydaşlarla paylaşılacaktır. 

Ortahisar Belediyesi Yerel Kültür Sanat Şenliği

Ortahisar’ın kültür sanat aktörlerinin, belediyenin ve sivil toplumun tasarım aşamasından uygulamasına kadar birlikte çalışacağı, yerel kültür ve dinamiklerin öne çıkarılacağı bir günlük şenlik düzenlenecektir. Faaliyet proje ekibi tarafından yürütülecektir.

Projede Yer Alan Kurumlar

Proje Sahibi

GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği

GOLA Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği, 2006 yılında İstanbul’da kuruldu. Derneğin kurucu ekibi, sivil toplumun zayıf olduğu ve yerel kültürlerin stereotipler ile anıldığı Doğu Karadeniz’e ve özelde Laz kültürüne ilişkin ayrımcılığın önlenmesi ihtiyacıyla araya geldi.

GOLA’nın temel amacı, kültür-sanat aracılığıyla farkındalık yaratmak; binlerce yıllık otokton Laz halkının dili olan Lazcanın ve Laz kültürünün kadim yaşam bilgilerini kayıt altına almak, arşivlemek ve yaşatmak. Dernek, Doğu Karadeniz coğrafyası başta olmak üzere, ülkemizde ve dünyada barışçıl ve demokratik bir dilin yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Bu doğrultuda, Doğu Karadeniz yerelinde kültür sanat faaliyetleri ve bilgi üretimi merkezli çalışmalar aracılığıyla sürdürülebilir bir çevre ve insan ilişkisinin geliştirilmesine odaklanıyor. GOLA, merkezle yerel arasında hem bir köprü görevi üstleniyor hem de kültürel ve sosyal anlamda bir menteşe işlevi görüyor.

Kuruluşunu takip eden ilk 10 yılda, farklı köylerde gezici olarak düzenlediği Yeşil Yayla Kültür Sanat ve Çevre Festivali ile yerel yaşam bilgisini toplayan GOLA, barışçıl farkındalıkların ve merkezde toplanan bilginin kültür ve sanat aracılığıyla yerel topluluklara ulaşmasını sağlamak için çalışıyor.

www.golader.org

Proje Ortağı

Ortahisar Belediyesi

Ortahisar Belediyesi, Başkanı Ahmet Kaya ile birlikte sosyal belediyeciliğin tüm gereklerini uygulayarak, kapısı ve gönlü açık bir anlayışıyla, toplumun her kesimine liyakatli, nezaketli ve adaletli bir şekilde hizmet götürmeyi misyon edinmiştir. Belediyemiz, her zaman ortak aklı ve bilimi esas alarak ve aynı zamanda kültür-sanat faaliyetlerini de önceleyerek; tüm paydaşlarıyla birlikte, Ortahisar’ı daha yaşanılabilir ve mutlu insanların kenti haline getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

www.trabzonortahisar.bel.tr

 

Hopa Belediyesi

Utku Cihan’ın belediye başkanı olarak Hopa’ya kültür ve sanat alanında kazandırmayı hedeflediği projeler ve vizyonu, şehrin kültürel ve sanatsal dokusunu zenginleştirmek ve halkın bu alanlardaki etkinliklere erişimini artırmak üzerine şekillenmiştir. Hopa’yı bir kültür ve sanat şehri hâline getirme hayaliyle yola çıkan Utku Cihan, bu amaç doğrultusunda çeşitli projeler öngörmektedir.

https://hopa.bel.tr/

Proje İştirakçisi

Goluri

GOLA Derneği’nin sürdürülebilirliğine destek olmak amacıyla kurulan Goluri, yerel ve yavaş yaşam prensiplerine dayanan, deneyim ve farkındalığa odaklanan kültür-sanat merkezli geziler ve etkinlikler tasarlıyor. Goluri’nin düzenlediği etkinlikler arasında, geleneksel yaşam kültürünü, iklim farkındalığını ve doğayla ilişkiyi vurgulayan “Elma Okulu” gibi periyodik etkinlikler ön plana çıkıyor. Goluri, kültür turizmi alanındaki deneyimini etkinlik tasarımlarına aktaracak.

https://www.goluri.com.tr

Galeri

Haberler

Demir Elma Festivali’nin Programı Üç Gün Sürdü

Rize’den GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği yürütücülüğünde, Artvin’in Borçka Belediyesi ortaklığında düzenlenen “Demir Elma Festivali” gerçekleştirildi.

I. Kömür Çocuk ve Gençlik Festivali Gerçekleştirildi

1. Adıyaman Kömür Çocuk ve Gençlik Festivali, Diyarbakır’dan Önce Çocuklar Derneği’nin yürütücülüğünde, Adıyaman’ın Kömür Belediyesi ortaklığında gerçekleştirildi.

Çekirdek Eskişehir, Katılımcı Modelle Tasarlanan Yeni Bir Alan Kazandırdı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), Avrupa Birliği İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Avrupa Birliği’nin desteğiyle yürüttüğü Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın birinci açık çağrı döneminde hibe alan projelerden “Çekirdek Eskişehir”, kente katılımcı yaklaşımla tasarlanan bir diyalog ve üretim alanı kazandırıyor.

“Kısa Bir Komşuluk” Sergileri Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği desteğiyle, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında yürütülen KONSERVE: Kentler Arası Misafir Sanatçı Programı 2024 edisyonunun “Kısa Bir Komşuluk” başlıklı sergisi 13 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında Bursa Nâzım Hikmet Kültürevi’nde; 23-24 Ekim tarihleri arasındaysa İzmir Metro Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Projenin Üç Bileşenine Dair Veri Toplantısı Yapıldı

Çekirdek Eskişehir projesinin başlangıcından bu yana mekânın üç bileşenine (Mimari Tasarım, Kültür – Sanat Programı ve Yönetişim Modeli) dair toplanan verileri bir çerçeveye yerleştirerek, bileşenler somutlaştırıldı.

II. Çağrı Döneminde Desteklenecek 10 Proje Belirlendi

Kültür ve sanatın farklı disiplinlerine odaklanan, yerel kültür politikalarının oluşumuna katkı sağlayacak 10 proje, yaklaşık 1 milyon Avro desteğe hak kazandı.

Arama konferanslarında Sabah Konuşmaları’ndan ilham aldık

Ortaklaşa Diyalog Programı kapsamında gerçekleşen arama konferanslarında her şehirde sanat ve edebiyat dünyasından bir konuk o şehirle olan kişisel bağından aldığı ilhamı Sabah Konuşması’nda katılımcılarla paylaştı.

Paydaş Haritalama Faaliyeti Gerçekleştirildi

Çekirdek Eskişehir projesinin paydaş haritalama çalışmasında yaklaşık 250 kültür-sanat aktörü yer alıyor.

Ortaklaşa Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın Arama Konferansları Yedi Bölgede Gerçekleştirildi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında düzenlenen Arama Konferansları, Türkiye’nin yedi bölgesinden yedi odak şehirde kültür profesyonellerini bir araya getirdi.

Nilüfer Kültür Forumu’nda Sürdürülebilir Bir Kültür Politikası’na Odaklanıldı

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında Teos Kültür Sanat Derneği tarafından yürütülen KONSERVE: Kentler Arası Misafir Sanatçı Programı Ağı projesi kapsamında, Nilüfer Kültür Forumu Nilüfer Belediye ortaklığında düzenlendi.

Çekirdek Eskişehir Projesi Gösterge Oluşturma Atölyesi’nde Sosyal Etki Değerlendirmesi Yapıldı

Çekirdek Eskişehir projesinin Gösterge Oluşturma Atölyesi‘nde proje kapsamında üretilecek mekânın yaratacağı sosyal etkinin nasıl ölçüleceğine dair göstergeler masaya yatırıldı.

Doğu Karadeniz Kültür Sanat Ekosistemi İlişkilenme Buluşması Borçka’da Düzenlendi

GOLA Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği’nin Artvin Borçka Belediyesi ile yürüttüğü, Ortaklaşa Hibe Programı tarafından desteklenen Demir Elma Festivali projesine hazırlık devam ederken; Doğu Karadeniz Kültür Sanat Ekosistemi İlişkilenme Buluşması Borçka’da düzenlendi.

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde müzik atölyeleri başladı

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde, Önce Çocuklar Derneği, çocuklara yönelik eğitici atölyeler ve eğitimler sunuyor; Diyarbakır’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Ma Music Center müzik, enstrüman ve ritim dersleriyle çocuklarla buluşuyor.

Kullanıcı İhtiyaçlarını Anlama ve Belirleme Çalışmaları Etkinliği ile Mini Festival Eskişehir’de Gerçekleştirildi

Çekirdek Eskişehir projesinin paydaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği Mini Festival’de 10 kurum ve sanatçı tarafından tasarlanıp sunulan etkinlikler, paydaşlar arasındaki diyalog ve iş birliğinin gelişmesini teşvik etti.

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde tiyatro atölyeleri devam ediyor

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde, Önce Çocuklar Derneği, çocuklara yönelik eğitici atölyeler ve eğitimler sunuyor; Amed Şehir Tiyatrosu tiyatro ve oyunculuk eğitimleri ile projeye katkı sağlıyor.

Çekirdek Eskişehir Projesi Hırvatistan ve İtalya’da İzleme Ziyaretleri Yaptı

Çok fonksiyonlu bir kültür-sanat mekânının tasarlandığı Çekirdek Eskişehir projesi kapsamında Hırvatistan ve İtalya’da izleme ziyaretleri gerçekleştirildi.

Çocuklar Atölye Çalışmalarında Yeteneklerini Ortaya Çıkardı

KONSERVE: Kentler Arası Sanatçı Değişim ve Misafirlik Programı Ağı kapsamında Nilüfer Misafir Sanatçı Programı’na katılan sanatçılardan Ayça Su Değirmenci “Doğaya Dönüş” ile Yekaterina Grygorenk “Misi Çayının Sesi” başlıklarıyla çocuklara yönelik iki farklı atölye çalışması gerçekleştirdi.

KONSERVE: Kentler Arası Misafir Sanatçı Programı’nın Sanatçı Konuşmaları gerçekleşti

Avrupa Birliği desteğiyle, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz KONSERVE: Kentler Arası Misafir Sanatçı Programına katılan sanatçılar, 10-31 Mayıs tarihleri arasında Zeytinköy özelinde Efes Selçuk’un somut olmayan kültürel miras değerlerinden esinle yaratacakları eserler için incelemeler ve çalışmalarda bulundu.

İkinci Açık Çağrı Başvuruları Tamamlandı

İKSV’nin, Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa Hibe Programı’nın II. açık çağrı başvuruları tamamlandı. Yoğun ilgi gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelere teşekkür ederiz.

Kömür Kültür Sanat Merkezi, Ortaklaşa Hibe Programı Desteğiyle Açıldı

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın birinci açık çağrı döneminde desteklenen dört projeden biri olan Kömür Kültür Sanat Merkezi, 24 Mayıs Cuma günü kapılarını açtı.

Ortaklaşa Hibe Programı Sık Sorulan Sorular Bölümü Güncellendi

Ortaklaşa Hibe Programı başvuru süreciyle ilgili en çok sorulan sorulara cevap verdiğimiz "Sıkça Sorulan Sorular" bölümü, Soru-Cevap Oturumu çerçevesinde güncellendi.

Ortaklaşa Hibe Programı 16 Nisan Bilgilendirme Toplantısı Yayımlandı

Ortaklaşa Hibe Programı'nın 16 Nisan'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısını çevrimiçi izleyebilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı Ortak Arama Etkinliği 14 Mayıs’ta

Etkinlik 14 Mayıs 2024’te 10:30-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Çevrimiçi Soru – Cevap Oturumu 6 Mayıs’ta

Ortaklaşa Hibe Programı - Çevrimiçi Soru - Cevap Oturumu 6 Mayıs Pazartesi günü 10.30'da çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Ortaklaşa Hibe Programı II. Açık Çağrı Dönemi Başvuruları Başladı

Açık çağrıya Türkiye’de yerleşik, kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, en az bir belediye ortaklığıyla başvurabilecekler.

Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısı 16 Nisan Salı Günü

Zoom üzerinden gerçekleşecek toplantıya butona tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı II. Açık Çağrı başvuruları 4 Nisan’da Başlıyor

Açık çağrıya Türkiye’de yerleşik, kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, en az bir belediye ortaklığıyla başvurabilecekler.

Borçka Belediye Meclisi Kültür Politikaları Metnini Kabul Etti!

Borçka Belediye Meclisi, Türkiye’de pek az belediye meclisince yapılan bir çalışmaya imza attı ve kültür politikaları metnini kabul etti.

Çekirdek Eskişehir Ekibi, Eskişehirli Paydaşlarla Saha Çalışmasında Bir Araya Geldi ​

Çekirdek Eskişehir projesinin paydaşları 8-9-10 Şubat 2024 tarihlerinde Eskişehir'de saha çalışmasında bir araya geldi.

Türkiye’de Yerel Kültür Ekosistemi Raporu

Ortaklaşa kapsamında gerçekleşen bir yıllık saha araştırmasının sonucunda ortaya çıkan 11’inci kültür politikaları raporu Türkiye’de Yerel Kültür Ekosistemi başlığıyla yayımlandı.

Kültür Politikaları Belgesi Hazırlık Çalıştayı

“Demir Elma Çok Ortaklı Bir Festival Tasarımı” kapsamında düzenlenen “Kültür Politikaları Belgesi Hazırlık Çalıştayı” 26 Ocak'ta gerçekleşti.

Festivalin Paydaşları Demir Elma Okulu’nda Buluştu

Kasımın son haftasında Ortaklaşa Hibe Programı tarafından desteklenen Demir Elma Festivali’nin ilk hazırlıkları için Borçka’daydık.

UCLG Kültür Zirvesi’ndeydik

İKSV olarak “Kültür. Gelecek. Hedef. Yerel Vizyonları Küresele Taşımak İçin Harekete Geçiyoruz” mottosuyla 28 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Dublin’de düzenlenen UCLG Kültür Zirvesi’ndeydik.

Ortaklaşa Hibe Uygulama Eğitimi

Ortaklaşa Hibe Programı’nın I. Açık Çağrı döneminde destek alan projelerin temsilcileriyle İKSV’de hibe uygulama eğitimi için bir araya geldik.

Yerelde Kültür Politikaları | Ne, Neden, Nasıl?

5 Ekim Perşembe 9:30'da, Marmara Urban Forum'da bir kamu politikası olarak Yerelde Kültür Politikaları'nı konuşuyoruz.

Ortaklaşma için Kültür: Yerel Yaklaşımlar ve Deneyimler

4 Ekim Çarşamba 17:30 – 18:30 saatlerinde Ortaklaşma için Kültür: Yerel Yaklaşımlar ve Deneyimler başlığı altında MARUF'ta buluşuyoruz.

Ortaklaşa Hibe Programı I. Açık Çağrı Döneminde Desteklenecek Projeler Açıklandı

Türkiye genelinde, kültür ve sanatın farklı disiplinlerine odaklanan, yerel kültür politikalarının geliştirilmesine katkı sağlayacak 4 proje, 11 Milyon TL’lik desteğe hak kazandı.

Birinci Açık Çağrı Döneminde Desteklenecek Projeler 20 Eylül’de Açıklanacak!

Ortaklaşa Hibe Programına Türkiye genelinden 121 proje başvurdu.

Marmara Urban Forum 4-7 Ekim’de İstanbul’da Düzenleniyor

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı MARUF23’te “Derin Dalış" ve "Yerel Eylem" formatlarında iki oturum gerçekleştiriyor.

İstanbul’daki Kültür Profesyonelleriyle Bir Araya Geldik

Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz yuvarlak masa toplantılarının ardından, İstanbul'daki kültür profesyonelleriyle bir araya geldik.

Yedi Bölgede Yedi Yuvarlak Masa Toplantısı

Haziran ayında yedi ayrı bölgede düzenlenen yuvarlak masa toplantılarında 30 şehirden, 157 kültür-sanat profesyoneli ile bir araya geldik.

12 Şehirde 139 Derinlemesine Görüşme

10 Mart – 28 Nisan 2023 tarihleri arasında 12 ayrı şehirde 79 kurumdan 139 temsilci ile görüştük.

Ortaklaşa Hibe Programı I. Açık Çağrı Başvuruları Sona Erdi

Etkinlik 12 Haziran 2023’te 10:30-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Ortak Arama Etkinliği 12 Haziran’da

Etkinlik 12 Haziran 2023’te 10:30-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı Soru Cevap Oturumu Yayımlandı

Ortaklaşa Hibe Programı'nın 28 Nisan'da gerçekleştirilen ilk bilgilendirme toplantısını çevrimiçi izleyebilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı Çevrim içi Soru – Cevap Oturumu 22 Mayıs’ta

Ortaklaşa Hibe Programı - Çevrimiçi Soru - Cevap Oturumu 22 Mayıs Pazartesi günü 11.00'de çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı Yayımlandı

Ortaklaşa Hibe Programı'nın 28 Nisan'da gerçekleştirilen ilk bilgilendirme toplantısını çevrimiçi izleyebilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı Başvuru Rehberi’nde Düzeltme!

Ortaklaşa Hibe Programı'na başvurularla ilgili yayımlanmış bir kriter güncellendi.

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı Hibe Başvuruları Açıldı

Hibe Programı’nın ilk çağrısına başvurular 12 Temmuz 2023 saat 18.00’e kadar yapılabilecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı 28 Nisan’da

Zoom üzerinden gerçekleşecek toplantıya butona tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı başvuruları 24 Nisan’da başlıyor

Açık çağrıya Türkiye’de yerleşik, kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, en az bir belediye ortaklığıyla başvurabilecekler.

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere ve bağımsız kültür-sanat profesyonellerine ulaşmayı hedefliyor.

Ortaklaşa: Kültür Diyalog ve Destek Programı Başlıyor

Kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere ve bağımsız kültür-sanat profesyonellerine ulaşmayı hedefliyor.

STK’lar ve Belediyeler Arasındaki İşbirliğini Geliştirmek İçin 1,3 Milyon Avro Hibe Desteği

Programla, STK ve belediyelerin birlikte geliştirdikleri farklı disiplinlerden kültür ve sanat projeleri, desteklenecek.

Çevrimiçi ve Yüz Yüze Buluşmalar Hayata Geçirilecek

Program, yerelde katılımcı kültür politikalarının oluşturulmasında çeşitliliği, eşitliği, kapsayıcılığı kucaklayan çözümlere ve önerilere odaklanacak

STK ve Belediye Çalışanları Birlikte Üretiyor

Proje süresince, yerelde katılımcı kültür politikalarının oluşturulması yolunda sivil toplum ve belediye çalışanlarını diyaloğa davet eden çeşitli faaliyetler yürütülecek.