Yerelde Kültür Politikaları | Ne, Neden, Nasıl?

  • Metin düzeltici düzenle

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) kurumsal paydaşı olduğu Marmara Urban Forum’un (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF) üçüncüsü 4-7 Ekim 2023 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyor.

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın iştirakçisi Marmara Belediyeler Birliği tarafından “Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla düzenlenen Marmara Urban Forum’da, biz de Yerelde Kültür Politikalarına Derin Dalış | Ne, Neden, Nasıl? başlığı altında buluşuyoruz.

Yerelde Kültür Politikalarına Derin Dalış | Ne, Neden, Nasıl?

5 Ekim Perşembe I 09:30 – 11:00 I Salon: Oda 3

5 Ekim sabahı dayanıklılık ve ötesine derin bir dalış yapıyoruz. Kentlerdeki kültürel faaliyetlerin bir kamu politikası olarak görülüp, planlanmasına katkı sağlamanın hedeflendiği bu oturumda kültür politikaları kuramsal temellerinden ve kavramsal tanımlarından başlayarak ele alıyoruz. Bugüne dek yapılan saha çalışmaları ve mevcut duruma dair gözlemlerin paylaşılacağı oturumda yerel yöneticiler ve kültür sanat profesyonellerinin kentlerin kültürel yaşamını tutarlı ve uzun vadeli olarak planlamasına bir katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Moderasyonunu Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden Doç. Dr. Ulaş Bayraktar‘ın yapacağı oturumda, Emeritus Prof. Dr. Füsun Üstel, İKSV Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü Özlem Ece ve İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi yer alıyor.

Derin Dalış

Çok sayıda uyarana maruz kalmaktan uzun süre odaklanabilmenin ne denli zor olduğunu biliyoruz. MARUF23’ün konuları özenle seçilmiş ve 90 dakika ile en uzun oturumları olan Derin Dalış’larda katılımcıların kapsayıcı ve derinlemesine tartışmaları yer alacak. MARUF’a Doğru etkinliklerinde yapılan ön çalışmaların da altlık olarak kullanılacağı oturumlarda meselelerin çetrefilli yanları derinlemesine incelenecek ve potansiyel çözümlerin keşfine çıkılacak. Derin Dalış oturumları, mevcut kentsel sorunların kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını sağlamak, uzmanlar, politika yapıcılar ve konuyla ilgili diğer kentsel paydaşlar arasında anlamlı fikir alışverişlerini teşvik etmek ve MARUF23’ün sonunda ortak bir söylem üretmek için tasarlandı.

Ayrıntılı program için: https://marmaraurbanforum.org/program  

Kayıt için: https://marmaraurbanforum.org/kayit