Motorhane Kültür-Sanat Ağı

Merzifon’da bulunan eski bir elektrik santralinin kültür merkezine dönüştürülmesi ve bu merkezin programlarının yerel yönetim işbirliğiyle yürütülerek, bölgedeki kültür sanat aktörlerinden oluşan bir sivil ağ oluşturulması hedefleniyor.

Motorhane Kültür-Sanat Ağı

Merzifon’da bulunan eski bir elektrik santrali kültür merkezine dönüştürülecek ve bu merkez in programlarını yerel yönetim ile işbirliği kurarak bağımsız olarak hazırlayıp yürütülerek, bölgedeki kültür sanat aktörlerinden oluşan bir sivil ağ oluşturulması hedefleniyor.

Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği tarafından yürütülecek projeyle, Merzifon’da bulunan eski bir elektrik santralinin kültür merkezine dönüşümü sürecinde; kültür merkezinin programlarının Merzifon Belediyesi ile beraber hazırlanıp yürütülmesi ve bölgedeki kültür sanat aktörlerinden oluşan sivil bir ağ oluşturulması planlanıyor. Geçmişten günümüze ekonomik ve kültürel mirasıyla öne çıkan Merzifon’da yeni bir kültür odağı yaratılırken, projenin iştirakçileri Amasya Belediyesi ve Sinop Belediyesi’nin de katkılarıyla kısa ve orta vadede Amasya ve Sinop ile birlikte bölgesel ölçekte kültür alanında işbirliklerinin artırılması hedefleniyor. Motorhane yapısının kamusal bir alan olarak kullanılmasını ve sürdürülebilir biçimde işlevlendirilmesini sağlamayı ve Motorhane’de düzenlenecek etkinliklerle yerel paydaşların katılımını artırarak bir dayanışma ve iş birliği platformu oluşturmayı amaçlıyor. Bu hedeflere yönelik olarak, projenin faaliyet planında topluluk oluşturma, kapasite geliştirme ve kültürel etkinlikleri içeren programlar yer alıyor.

Proje Kapsamında Yürütülecek Faaliyetler

Motorhane Kültür-Sanat Topluluğu

Merzifon’da yerel yönetim temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kültür sanat alanında çalışan kanaat önderlerinden oluşan, Motorhane Kültür Sanat topluluğu adı altında çekirdek bir yapıyı bir araya getirerek; bu yapının kurumsal kapasitesini, yeterliliğini ve sosyal kaynaklarını artırmaya yönelik eylemleri gerçekleştirecektir. Bir yıla yayılan proje, kapasite geliştirme eğitimlerinin yanı sıra, bir katılımcı planlama sürecini ve bu süreci destekleyecek geniş bir sanatsal etkinlik takvimi içermektedir.

Kapasite Geliştirme

Sinop’ta edinilen nitelikli deneyimin ve modellerinin, Merzifon’a aktarılması, Orta Karadeniz’de birbirine komşu bu coğrafyalarda gerek yerel yönetimler gerekse de sivil toplum aktörleri arasında ağların geliştirilmesine ve bölgesel ölçeğe taşınması.

Kültür-Sanat Etkinlikleri

Açık hava sineması, çocuklara yönelik eğitimler ve yerel kadınlar pazarı gibi etkinlikler, Motorhane’nin sosyal etkisini artırmayı hedeflemektedir. Motorhane Kültür Ağı için topluluk oluşturma faaliyetlerini tamamlayıcı nitelikte olan bu etkinlikler kapsamında ayrıca Merzifon Tiyatro Festivali ve Sinop Tiyatro Festivali arasında iş birliği kurulması, yerel ve ulusal ölçekte sanatçılar ve kültür aktörleri arasında köprüler inşa edilmesi amaçlanıyor. Motorhane Kitap Fuarı ve Sami Baydar Sanat gibi etkinliklerle kültürel yaşamın canlandırılması amaçlanıyor.

Kültür Politikası

Motorhane’nin bir kültür merkezine dönüştürülmesi hedefi Merzifon Belediyesi 2024 yılı stratejik planı içinde yer alan başlıklardandır. Proje sürecinde oluşturulacak Motorhane topluluğu tüzel kurumu ve Merzifon Belediyesi arasında protokol imzalanacaktır. Protokol, Motorhane’nin proje bitiminden sonra kültür mekanı olarak kullanımını ve oluşturulacak tüzel kurumun bu mekanın kullanımında inisiyatif sahibi olacağını teminat altına almayı amaçlamaktadır.

Projede Yer Alan Kurumlar

Proje Sahibi

Sinop Sürdürülebilir Kalkınma Derneği

Faaliyetleri arasında hem yerel düzeyde sivil toplum, yerel yönetim, özel sektör ve üniversiteler arasında hem de uluslararası düzeyde kültür-sanat ve eğitim kurumlarıyla kurdukları ağla kültür aracılığıyla kentsel kalkınmayı amaçlayan projeler geliştirip yürütüyor. Arşivleme, telif hakkı, sürdürülebilirlik gibi çalışmaların yanı sıra Sinop Cezaevi, Hal Buluşma Merkezi gibi mekân dönüşüm projeleri yürüten Dernek, Sinopale Bianeli’ni yürütüyor.

sinopale8.org

Proje Ortakları

Merzifon Belediyesi, Urban.koop Kent Çalışmaları Kooperatifi, ÇEKÜL Vakfı


Mülkiyetinde yer alan Motorhane binasının işlevlendirilmesinde; sahip olduğu geniş Sami Baydar koleksiyonu proje faaliyetleri arasında yer alan Sami Baydar Sanat Günleri kapsamında etkin bir rol oynayacak.

merzifon.bel.tr

 

Urban.koop’un Merzifon Belediyesi ile topluluk oluşturmaya yönelik geçmiş proje ortaklıkları bulunmaktadır. Ayrıca Urban.koop bünyesinde projede sorumluluk alacak uzmanlar geçmişte Merzifon Belediyesi ile ortaklaşa sahada topluluk temelli projeler yürütmüşlerdir. Urban.koop, Merzifon mahallelerinde kanaat önderleri ve kültür aktörleri ile doğrudan ilişki içindedir ve proje hedefleri içinde topluluk oluşturmaya yönelik alanlarda sorumluluk alacaktır. Urban.koop ayrıca mekansal müdahalelerin yürütülmesi, katılımcı sürecin kurgulanması ve sahada sürdürülmesi konusunda rol oynayacaktır. 

www.urbankoop.org


Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı, ÇEKÜL; Türkiye’nin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla 1990 yılında vakıf statüsünde kuruldu. Kuruluşundan itibaren doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu olarak yaşama geçirdiği proje ve programlarla, en küçük yerleşmeden ülke bütüne açılan bir yaklaşımı benimseyen vakıf, daha önce Merzifon’da benzer çerçevede gerçekleştirdikleri projelerin deneyimi aktaracak. 

www.cekulvakfi.org.tr

Proje İştirakçileri

Amasya Belediyesi, Sinop Belediyesi

 

 

Amasya ve Sinop Belediyeleri arasında kültür aracılığıyla kurulması hedeflenen köprü, projenin uzun vadede bölgesel işbirliklerini geliştirmesini amaçlıyor.

amasya.bel.tr, www.sinop.bel.tr

Galeri

Haberler

Demir Elma Festivali’nin Programı Üç Gün Sürdü

Rize’den GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği yürütücülüğünde, Artvin’in Borçka Belediyesi ortaklığında düzenlenen “Demir Elma Festivali” gerçekleştirildi.

I. Kömür Çocuk ve Gençlik Festivali Gerçekleştirildi

1. Adıyaman Kömür Çocuk ve Gençlik Festivali, Diyarbakır’dan Önce Çocuklar Derneği’nin yürütücülüğünde, Adıyaman’ın Kömür Belediyesi ortaklığında gerçekleştirildi.

Çekirdek Eskişehir, Katılımcı Modelle Tasarlanan Yeni Bir Alan Kazandırdı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), Avrupa Birliği İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Avrupa Birliği’nin desteğiyle yürüttüğü Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın birinci açık çağrı döneminde hibe alan projelerden “Çekirdek Eskişehir”, kente katılımcı yaklaşımla tasarlanan bir diyalog ve üretim alanı kazandırıyor.

“Kısa Bir Komşuluk” Sergileri Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği desteğiyle, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında yürütülen KONSERVE: Kentler Arası Misafir Sanatçı Programı 2024 edisyonunun “Kısa Bir Komşuluk” başlıklı sergisi 13 Eylül-17 Ekim tarihleri arasında Bursa Nâzım Hikmet Kültürevi’nde; 23-24 Ekim tarihleri arasındaysa İzmir Metro Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.

Projenin Üç Bileşenine Dair Veri Toplantısı Yapıldı

Çekirdek Eskişehir projesinin başlangıcından bu yana mekânın üç bileşenine (Mimari Tasarım, Kültür – Sanat Programı ve Yönetişim Modeli) dair toplanan verileri bir çerçeveye yerleştirerek, bileşenler somutlaştırıldı.

II. Çağrı Döneminde Desteklenecek 10 Proje Belirlendi

Kültür ve sanatın farklı disiplinlerine odaklanan, yerel kültür politikalarının oluşumuna katkı sağlayacak 10 proje, yaklaşık 1 milyon Avro desteğe hak kazandı.

Arama konferanslarında Sabah Konuşmaları’ndan ilham aldık

Ortaklaşa Diyalog Programı kapsamında gerçekleşen arama konferanslarında her şehirde sanat ve edebiyat dünyasından bir konuk o şehirle olan kişisel bağından aldığı ilhamı Sabah Konuşması’nda katılımcılarla paylaştı.

Paydaş Haritalama Faaliyeti Gerçekleştirildi

Çekirdek Eskişehir projesinin paydaş haritalama çalışmasında yaklaşık 250 kültür-sanat aktörü yer alıyor.

Ortaklaşa Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın Arama Konferansları Yedi Bölgede Gerçekleştirildi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında düzenlenen Arama Konferansları, Türkiye’nin yedi bölgesinden yedi odak şehirde kültür profesyonellerini bir araya getirdi.

Nilüfer Kültür Forumu’nda Sürdürülebilir Bir Kültür Politikası’na Odaklanıldı

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında Teos Kültür Sanat Derneği tarafından yürütülen KONSERVE: Kentler Arası Misafir Sanatçı Programı Ağı projesi kapsamında, Nilüfer Kültür Forumu Nilüfer Belediye ortaklığında düzenlendi.

Çekirdek Eskişehir Projesi Gösterge Oluşturma Atölyesi’nde Sosyal Etki Değerlendirmesi Yapıldı

Çekirdek Eskişehir projesinin Gösterge Oluşturma Atölyesi‘nde proje kapsamında üretilecek mekânın yaratacağı sosyal etkinin nasıl ölçüleceğine dair göstergeler masaya yatırıldı.

Doğu Karadeniz Kültür Sanat Ekosistemi İlişkilenme Buluşması Borçka’da Düzenlendi

GOLA Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği’nin Artvin Borçka Belediyesi ile yürüttüğü, Ortaklaşa Hibe Programı tarafından desteklenen Demir Elma Festivali projesine hazırlık devam ederken; Doğu Karadeniz Kültür Sanat Ekosistemi İlişkilenme Buluşması Borçka’da düzenlendi.

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde müzik atölyeleri başladı

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde, Önce Çocuklar Derneği, çocuklara yönelik eğitici atölyeler ve eğitimler sunuyor; Diyarbakır’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Ma Music Center müzik, enstrüman ve ritim dersleriyle çocuklarla buluşuyor.

Kullanıcı İhtiyaçlarını Anlama ve Belirleme Çalışmaları Etkinliği ile Mini Festival Eskişehir’de Gerçekleştirildi

Çekirdek Eskişehir projesinin paydaşlarıyla birlikte gerçekleştirdiği Mini Festival’de 10 kurum ve sanatçı tarafından tasarlanıp sunulan etkinlikler, paydaşlar arasındaki diyalog ve iş birliğinin gelişmesini teşvik etti.

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde tiyatro atölyeleri devam ediyor

Kömür Kültür Sanat Merkezi’nde, Önce Çocuklar Derneği, çocuklara yönelik eğitici atölyeler ve eğitimler sunuyor; Amed Şehir Tiyatrosu tiyatro ve oyunculuk eğitimleri ile projeye katkı sağlıyor.

Çekirdek Eskişehir Projesi Hırvatistan ve İtalya’da İzleme Ziyaretleri Yaptı

Çok fonksiyonlu bir kültür-sanat mekânının tasarlandığı Çekirdek Eskişehir projesi kapsamında Hırvatistan ve İtalya’da izleme ziyaretleri gerçekleştirildi.

Çocuklar Atölye Çalışmalarında Yeteneklerini Ortaya Çıkardı

KONSERVE: Kentler Arası Sanatçı Değişim ve Misafirlik Programı Ağı kapsamında Nilüfer Misafir Sanatçı Programı’na katılan sanatçılardan Ayça Su Değirmenci “Doğaya Dönüş” ile Yekaterina Grygorenk “Misi Çayının Sesi” başlıklarıyla çocuklara yönelik iki farklı atölye çalışması gerçekleştirdi.

KONSERVE: Kentler Arası Misafir Sanatçı Programı’nın Sanatçı Konuşmaları gerçekleşti

Avrupa Birliği desteğiyle, İKSV yürütücülüğünde gerçekleşen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında gerçekleştirdiğimiz KONSERVE: Kentler Arası Misafir Sanatçı Programına katılan sanatçılar, 10-31 Mayıs tarihleri arasında Zeytinköy özelinde Efes Selçuk’un somut olmayan kültürel miras değerlerinden esinle yaratacakları eserler için incelemeler ve çalışmalarda bulundu.

İkinci Açık Çağrı Başvuruları Tamamlandı

İKSV’nin, Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa Hibe Programı’nın II. açık çağrı başvuruları tamamlandı. Yoğun ilgi gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına ve belediyelere teşekkür ederiz.

Kömür Kültür Sanat Merkezi, Ortaklaşa Hibe Programı Desteğiyle Açıldı

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın birinci açık çağrı döneminde desteklenen dört projeden biri olan Kömür Kültür Sanat Merkezi, 24 Mayıs Cuma günü kapılarını açtı.

Ortaklaşa Hibe Programı Sık Sorulan Sorular Bölümü Güncellendi

Ortaklaşa Hibe Programı başvuru süreciyle ilgili en çok sorulan sorulara cevap verdiğimiz "Sıkça Sorulan Sorular" bölümü, Soru-Cevap Oturumu çerçevesinde güncellendi.

Ortaklaşa Hibe Programı 16 Nisan Bilgilendirme Toplantısı Yayımlandı

Ortaklaşa Hibe Programı'nın 16 Nisan'da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısını çevrimiçi izleyebilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı Ortak Arama Etkinliği 14 Mayıs’ta

Etkinlik 14 Mayıs 2024’te 10:30-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Çevrimiçi Soru – Cevap Oturumu 6 Mayıs’ta

Ortaklaşa Hibe Programı - Çevrimiçi Soru - Cevap Oturumu 6 Mayıs Pazartesi günü 10.30'da çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Ortaklaşa Hibe Programı II. Açık Çağrı Dönemi Başvuruları Başladı

Açık çağrıya Türkiye’de yerleşik, kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, en az bir belediye ortaklığıyla başvurabilecekler.

Çevrimiçi Bilgilendirme Toplantısı 16 Nisan Salı Günü

Zoom üzerinden gerçekleşecek toplantıya butona tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı II. Açık Çağrı başvuruları 4 Nisan’da Başlıyor

Açık çağrıya Türkiye’de yerleşik, kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, en az bir belediye ortaklığıyla başvurabilecekler.

Borçka Belediye Meclisi Kültür Politikaları Metnini Kabul Etti!

Borçka Belediye Meclisi, Türkiye’de pek az belediye meclisince yapılan bir çalışmaya imza attı ve kültür politikaları metnini kabul etti.

Çekirdek Eskişehir Ekibi, Eskişehirli Paydaşlarla Saha Çalışmasında Bir Araya Geldi ​

Çekirdek Eskişehir projesinin paydaşları 8-9-10 Şubat 2024 tarihlerinde Eskişehir'de saha çalışmasında bir araya geldi.

Türkiye’de Yerel Kültür Ekosistemi Raporu

Ortaklaşa kapsamında gerçekleşen bir yıllık saha araştırmasının sonucunda ortaya çıkan 11’inci kültür politikaları raporu Türkiye’de Yerel Kültür Ekosistemi başlığıyla yayımlandı.

Kültür Politikaları Belgesi Hazırlık Çalıştayı

“Demir Elma Çok Ortaklı Bir Festival Tasarımı” kapsamında düzenlenen “Kültür Politikaları Belgesi Hazırlık Çalıştayı” 26 Ocak'ta gerçekleşti.

Festivalin Paydaşları Demir Elma Okulu’nda Buluştu

Kasımın son haftasında Ortaklaşa Hibe Programı tarafından desteklenen Demir Elma Festivali’nin ilk hazırlıkları için Borçka’daydık.

UCLG Kültür Zirvesi’ndeydik

İKSV olarak “Kültür. Gelecek. Hedef. Yerel Vizyonları Küresele Taşımak İçin Harekete Geçiyoruz” mottosuyla 28 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Dublin’de düzenlenen UCLG Kültür Zirvesi’ndeydik.

Ortaklaşa Hibe Uygulama Eğitimi

Ortaklaşa Hibe Programı’nın I. Açık Çağrı döneminde destek alan projelerin temsilcileriyle İKSV’de hibe uygulama eğitimi için bir araya geldik.

Yerelde Kültür Politikaları | Ne, Neden, Nasıl?

5 Ekim Perşembe 9:30'da, Marmara Urban Forum'da bir kamu politikası olarak Yerelde Kültür Politikaları'nı konuşuyoruz.

Ortaklaşma için Kültür: Yerel Yaklaşımlar ve Deneyimler

4 Ekim Çarşamba 17:30 – 18:30 saatlerinde Ortaklaşma için Kültür: Yerel Yaklaşımlar ve Deneyimler başlığı altında MARUF'ta buluşuyoruz.

Ortaklaşa Hibe Programı I. Açık Çağrı Döneminde Desteklenecek Projeler Açıklandı

Türkiye genelinde, kültür ve sanatın farklı disiplinlerine odaklanan, yerel kültür politikalarının geliştirilmesine katkı sağlayacak 4 proje, 11 Milyon TL’lik desteğe hak kazandı.

Birinci Açık Çağrı Döneminde Desteklenecek Projeler 20 Eylül’de Açıklanacak!

Ortaklaşa Hibe Programına Türkiye genelinden 121 proje başvurdu.

Marmara Urban Forum 4-7 Ekim’de İstanbul’da Düzenleniyor

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı MARUF23’te “Derin Dalış" ve "Yerel Eylem" formatlarında iki oturum gerçekleştiriyor.

İstanbul’daki Kültür Profesyonelleriyle Bir Araya Geldik

Türkiye genelinde gerçekleştirdiğimiz yuvarlak masa toplantılarının ardından, İstanbul'daki kültür profesyonelleriyle bir araya geldik.

Yedi Bölgede Yedi Yuvarlak Masa Toplantısı

Haziran ayında yedi ayrı bölgede düzenlenen yuvarlak masa toplantılarında 30 şehirden, 157 kültür-sanat profesyoneli ile bir araya geldik.

12 Şehirde 139 Derinlemesine Görüşme

10 Mart – 28 Nisan 2023 tarihleri arasında 12 ayrı şehirde 79 kurumdan 139 temsilci ile görüştük.

Ortaklaşa Hibe Programı I. Açık Çağrı Başvuruları Sona Erdi

Etkinlik 12 Haziran 2023’te 10:30-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Ortak Arama Etkinliği 12 Haziran’da

Etkinlik 12 Haziran 2023’te 10:30-16:00 saatleri arasında düzenlenecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı Soru Cevap Oturumu Yayımlandı

Ortaklaşa Hibe Programı'nın 28 Nisan'da gerçekleştirilen ilk bilgilendirme toplantısını çevrimiçi izleyebilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı Çevrim içi Soru – Cevap Oturumu 22 Mayıs’ta

Ortaklaşa Hibe Programı - Çevrimiçi Soru - Cevap Oturumu 22 Mayıs Pazartesi günü 11.00'de çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı Yayımlandı

Ortaklaşa Hibe Programı'nın 28 Nisan'da gerçekleştirilen ilk bilgilendirme toplantısını çevrimiçi izleyebilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı Başvuru Rehberi’nde Düzeltme!

Ortaklaşa Hibe Programı'na başvurularla ilgili yayımlanmış bir kriter güncellendi.

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı Hibe Başvuruları Açıldı

Hibe Programı’nın ilk çağrısına başvurular 12 Temmuz 2023 saat 18.00’e kadar yapılabilecek.

Ortaklaşa Hibe Programı Bilgilendirme Toplantısı 28 Nisan’da

Zoom üzerinden gerçekleşecek toplantıya butona tıklayarak kayıt olabilirsiniz.

Ortaklaşa Hibe Programı başvuruları 24 Nisan’da başlıyor

Açık çağrıya Türkiye’de yerleşik, kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, en az bir belediye ortaklığıyla başvurabilecekler.

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere ve bağımsız kültür-sanat profesyonellerine ulaşmayı hedefliyor.

Ortaklaşa: Kültür Diyalog ve Destek Programı Başlıyor

Kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlere ve bağımsız kültür-sanat profesyonellerine ulaşmayı hedefliyor.

STK’lar ve Belediyeler Arasındaki İşbirliğini Geliştirmek İçin 1,3 Milyon Avro Hibe Desteği

Programla, STK ve belediyelerin birlikte geliştirdikleri farklı disiplinlerden kültür ve sanat projeleri, desteklenecek.

Çevrimiçi ve Yüz Yüze Buluşmalar Hayata Geçirilecek

Program, yerelde katılımcı kültür politikalarının oluşturulmasında çeşitliliği, eşitliği, kapsayıcılığı kucaklayan çözümlere ve önerilere odaklanacak

STK ve Belediye Çalışanları Birlikte Üretiyor

Proje süresince, yerelde katılımcı kültür politikalarının oluşturulması yolunda sivil toplum ve belediye çalışanlarını diyaloğa davet eden çeşitli faaliyetler yürütülecek.