İstanbul’da Ataşehir, Maltepe, Şişli ilçelerinde belediyelerin kamusal alanlarındaki kültür-sanat faaliyetlerinin programlama ve mekânsal tasarım süreçlerine odaklanılırken kültür merkezi ve kamusal alanlarda pilot uygulamalar gerçekleştirimesi, katılımcılık ve kapsayıcılık odaklı bir rehber hazırlanması hedefleniyor.
İzmir’in Konak ilçesinde belediyeye ait mekânın işlev kazanması, yerel yönetimlerle sivil toplum kuruluşlarının iletişimlerinin geliştirilebilmesi yolunda somut çözümler önerileri ortaya konulması, sanatsal faaliyetler aracılığıyla yerel topluluklar arasındaki diyalogu geliştirerek şehrin sanat ve kültür sahnesine katkıda bulunmayı hedefleniyor.
Göçlerle dönüşen Gaziantep’teki tarihi Cenani Konağı’nda bir kültür ve güzel sanatlar akademisi oluşturulması; çocukların, gençlerin, akademisyenlerin, öğrencilerin ve kültür aktivistlerinin eğitim ve etkinlikler kapsamında bu ortak sanat alanında bir araya gelmesi hedefleniyor.
Çanakkale’nin kültürel miras ve çeşitliliğiyle öne çıkan Küçükkuyu beldesinde, kamusal alanların ekolojik ve yerel bellek temalı etkinliklerle canlanması; çalıştay ve odak toplantılarla kültürel potansiyeli geliştirmeye yönelik stratejiler ortaya koyulması hedefleniyor.
Marmara, Avşa ve Ekinlik Adaları’nda yerel kültür-sanat ekosisteminin katılımcı, kapsayıcı ve demokratik bir yapı kazanmasını destekleyen kültür politikası eğitimi, Çınarlı Kültür ve Sanat Yerleşkesi’nin iyileştirilmesi, Marmara Adalar Müzesi’nin kapasitesinin arttırılması ve Ada Kültürleri Festivali’nin hayata geçmesi hedefleniyor.
Merzifon’da bulunan eski bir elektrik santralinin kültür merkezine dönüştürülmesi ve bu merkezin programlarının yerel yönetim işbirliğiyle yürütülerek, bölgedeki kültür sanat aktörlerinden oluşan bir sivil ağ oluşturulması hedefleniyor.
Adıyaman’da yaşayan çocuklar, bakımverenler ve eğitimcilerle birlikte deprem nedeniyle zarar gören kentsel bellek ve aidiyet duygusunun kültür ve sanat yoluyla güçlendirilmesi hedefleniyor.
Doğu Karadeniz kültür sanat ekosisteminin gelişimine yönelik çalıştaylar düzenlenerek; Artvin, Rize, Trabzon’daki yerel yönetimlerle kültür-sanat aktörlerinin işbirliğinin artırılması hedefleniyor.
Hataylı 60 çocuğa enstrüman, solfej ve şan eğitimleri verilerek, bir orkestra ve koro kurulması; şehirde, belediye desteğiyle kurulacak yeni sanat yerleşkesinde, fırsat eşitliğini gözeten, kapsayıcı bir eğitim sistemi uygulanması hedefleniyor.
Adıyaman Kömür I. Çocuk ve Gençlik Festivali projesi, Adıyaman ilinin Kömür beldesinde, öncelikli odağı müzik ve tiyatro olacak bir kültür-sanat merkezinin kente kazandırılmasını amaçlıyor.
Eskişehir’de, Kent Park içinde bulunan belediyeye ait atıl bir mekan, çok yönlü bir kültür-sanat merkezine dönüştürülüyor.
Doğu Karadeniz’deki kültür-sanat ekosistemini güçlendirmeyi, sivil toplumla yerel yönetimler arasındaki işbirliğini katılımcı kültür politikaları perspektifiyle geliştirmeyi hedefleyen, çok ortaklı Demir Elma Festivali, 1-2-3 Kasım 2024 tarhilerinde düzenlendi.
KONSERVE: Kentlerarası Misafir Sanatçı Programı Ağı projesi, somut olmayan kırsal kültürel miras unsurlarına sanatsal pratikler aracılığıyla görünürlük kazandırmayı amaçlayan bir misafir sanatçı programını hayata geçiriyor.
Bu web sitesi, Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile oluşturulmuştur ve sürdürülmektedir. İçerik tamamıyla İstanbul Kültür Sanat Vakfı sorumluluğu altındadır ve Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.