STK’lar ve Belediyeler Arasındaki İşbirliğini Geliştirmek İçin 1,3 Milyon Avro Hibe Desteği

Ortaklaşa projesi, Türkiye’de kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve belediyeler arasındaki diyaloğu ve işbirliklerini, ortak projeler yoluyla geliştirmeyi amaçlıyor. Hibe programına katılmak isteyen sivil toplum kuruluşlarının, başvurularını en az bir belediye ortağıyla beraber yapmaları gerekiyor. Bu amaçla ayrılan toplam 1,3 milyon Avro tutarındaki hibe programıyla, STK ve belediyelerin birlikte geliştirdikleri farklı disiplinlerden kültür ve sanat projeleri, belediyeye ait bir kültürel mekânın STK’ların uzmanlığı ve katkısıyla dönüştürüldüğü mekân odaklı projeler, kapsayıcı kültürel planlama ve kültür yönetimini teşvik eden pratikler desteklenecek. Ön değerlendirmesi proje ekibi tarafından yapılacak başvurular, içinde İKSV ve MBB temsilcilerinin de bulunduğu, bağımsız bir  jüri tarafından değerlendirilecek.

Ayrıntıları ilerleyen günlerde açıklanacak hibe programı kapsamında, deprem bölgesine ya da depremden etkilenenlere yönelik olarak tasarlanan ve kültür-sanatı sağaltıcı bir unsur olarak odağına alan projeler de teşvik edilecek.

İlgili Haberler

Demir Elma Festivali’nin Programı Üç Gün Sürdü

Rize’den GOLA Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği yürütücülüğünde, Artvin’in Borçka Belediyesi ortaklığında düzenlenen “Demir Elma Festivali” gerçekleştirildi.

I. Kömür Çocuk ve Gençlik Festivali Gerçekleştirildi

1. Adıyaman Kömür Çocuk ve Gençlik Festivali, Diyarbakır’dan Önce Çocuklar Derneği’nin yürütücülüğünde, Adıyaman’ın Kömür Belediyesi ortaklığında gerçekleştirildi.

Çekirdek Eskişehir, Katılımcı Modelle Tasarlanan Yeni Bir Alan Kazandırdı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), Avrupa Birliği İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Avrupa Birliği’nin desteğiyle yürüttüğü Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın birinci açık çağrı döneminde hibe alan projelerden “Çekirdek Eskişehir”, kente katılımcı yaklaşımla tasarlanan bir diyalog ve üretim alanı kazandırıyor.